22 April 2015

Travelling with MAS

assalamualaikum

1st question adik beradik tanya bila tiap minggu travel..actually i'm enjoying..why..meeting people, mengajar dan experience baru.

Masa gi kuantan naik Malaysia Airlines(MAS). Masa mula-mula naik kapal terbang duluuu duluuu ni lah dia MAS.. hii. duduk dalam flight 13jam..6 jam..8 jam..tak takut...tapi skg naik 40 min pun ketaq weeiii..penakut..hiii

duduk kat rumah pulak atas ni laluan kapal terbang ..klu kapal terbang nak mendarat mesti dengar dia slow down the engine.. waktu sibuk pagi dan mlm.. so bla pandang ke atas oowww frm japan.. owww frm china.. main teka jer.. dari kecik sampai besar duduk kat atas tanah ni suka tengok.. heemmm.. takut juga lepas tengok byk yg jatuh,,,hiii

naik dari KLIA sampai kuantan.. ambil masa lebih kurang 30min.. saya suka naik malam sbb tak perlu tengok bawah.. gelap jer.. dakam flight jumpa izara aishah.. ok she sweet.. tetiba ada orang tengok.. kak.. dari tadi sy tengok akak..tu sebab sy senyum kat akak.. ok.. akak ingat awk senyum kat izara.. sbb izara depan kerusi akak aje.. tak dekat akak..ooowww.. biasa tengok akak kat TV.. bila pulok aku masuk TV..mcm retis lah pulok..hiii.. tak de lah dik.. kalau kat blog, ig, fb n twit selalu..
tidak.. muka akak kat tv.. pelanduk dua serupa kot.. sepupu akak selalu kuar tv.. gambar dia merata maybe awk ingat itu kot.. siapa.?.toooootttt dlm ni tak leh bagitau..

jom share gambar KLIA.

di KLIA banyak kedai barangan branded.. best lah cuci mata kata.. last dtg KLIA 8 yrs ago.. gi mana eekk lupa..pulok.. nak kena buka pasport..oww..time tu renew my pasport.. bangkok , itali n turki mu tunggu aku dtg..

ni kat luar jer.. kat dlm tak ambil cz maleh nak buka kamera besow..eksen..nyampah

sila lihat








masa blk waktu subuh.. ya allah cantik sungguh waktu ..bulan mengembang.. sukar nak gambar..kejadian allah..subhanallah..cantik.. atas flight tu nampak bulan hingga habis

oleh kerana perjalanan hnay 1/2jam kami di hidangkan kacang dan air oren..ok what..masa ni beli tiket murah rm135.00 gi blk.. next trip RM300 gi blk..tunggu lah tiket murah baru beli

my advice..kita rancang perjalanan sebelum travelling .. supaya mudah beli tiket murah dan tpt tinggal selesa juga murah



ok happy travelling

ok bai

KBBA BLOGGER’S DAY OUT..WOOOZZEEESSS..TEBANG BULUH BUAT LAYANG-LAYANG MAIN KAT SANA.

ASSALAMUALAIKUM..,

budak empat orang ni dah excited.. adik kata dia nak mandi swimming pool, abang nak main paitball.. kembar dah buat layang2 utk main kat sana.. teruk mak menebang buluh. sib baik paklang ko tanam buluh madu..klu nak buluh betong bawak kapak masuk hutan..beperang dengan nyamuk.. ohhh tidakkk

mak pun Excited pun ada teruja pun ada..sebenornye.. hari blogger berkumpul.. blogger dari pelbagai bidang. boleh korek ilmu.. walaupun sudah ber blogger dari tahun 2009.. tapi masih banyak benda yang tak tahu.. so tarikh 26hb april 2015..kita akan interview mereka yang dah berjaya. blogger dayout ini kana di jalankan di KELAB KOMUNITI TAMAN TASIK CYBERJAYA..sebagai main sponsor





 Terletak berhampiran dengan Universiti Multimedia ,  KKTTC telah wujud sejak 2006 lagi dan mempunyai banyak  kemudahan untuk bersukan seperti driving range , gelanggang tennis , paintball , sirkit go kart , kolam mandi , gelanggang futsal , gymansium , studio menari , gelanggang badminton , squash , dan basketball. Disini juga anda boleh membuat tempahan untuk mengadakan majlis majlis tertentu seperti perkahwinan dan mesyuarat perniagaan.

sekarang orang suka tema.. wedding garden, so.. tempat ni sesuai sebab space besar. Keluasan serta ruang parking kereta yang mampu menampung hingga 500-700 pengunjung pada satu satu masa..  Catering juga boleh terus ditempah disini. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut , boleh hubungi  03-8318 0008 atau tengok sendiri di instagram KKTTC ,@kelabkomuniticyberjaya.

di KBBA BLOGGER’S DAY OUT  ( KBDO)  100 blogger akan sertai aktiviti yang telah dirancang seperti golf , badminton dan paintball. byk benda yang menarik..so klu nak tahu kena dtg. tapi acara hanya terhad kepada ahli kelab blogger. jika program ini berjalan lancar ahli kaan buat lagi besar..


Antara penaja rasmi KBDO 2015 ini ialah :

Cyberview cyberjaya www.cyberview.com.my
Cosmoderm www.cosmoderm.com.my
Yeos Malaysia www.yeos.com.my
Stamp N Print Enterprise www.stampnprint.blogspot.com
Natalia www.natalia.my.

20 April 2015

Petua ikan atau ayam tidak melekat ketika goreng



assalamualaikum,
nak share petua yang sangat berguna kepada kita. korang mesti sellau menghadapi masalah bila mengoreng ikan atau ayam. bila mengoreng ikan atau ayam , ia akan melekat atau hancur bila kita hendak kalihkan.. mesti dah tak sedap bila nak makan .. sekarang akak ajar macam mana nak elak supaya tidak melekat dan hancur. ikan atau ayam akan jadi cantik selepas di goreng.






gambar dari mr google:- majalah pama


caranya ialah ketika hendak panaskan minyak dalam kuali letakkan sekeping asam keping atau nama lain asam gelugor. biarkan min yak betul-betul panas baru masukkan ikan atau ayam.

try tau

ok bai