30 March 2015

tinggal di tune hotel

assalamualaikum

2 mlm saya bermalam di tune hotel penang. ok saya suka. saya dah banyak kali bermalam di tune hotel. orang macam saya hanya nak tempat mandi dan tidur. saya rasa sesuai sungguh. tune hotel kalau kita perlukan tuala, air con dan toiletries kita kena bayar. itu semua tak penting. saya boleh bawa tuala, toiletries sendiri. kipas ada dalam bilik. ok it enough for me

pandai pihak pengurusan tune hotel berjimat cermat dan dalam masa yang sama cari keuntungan.. cuam yang tak best bila ambil bilik tidak bertingkap ada bau kepok sikit..

happy sleeping and enjoying my day.saya suka duduk di tune hotel sbb murah dan book online. tapi sebelum book fikir dan plan betul2. bila dah bayar procedure dia orang no money return

since saya dah plan not a problem to me


pintu bilik air

ok bai



kelas di tempat suzana raman, sg dua penang


assalamualaikum

Perjalanan yg sungguh adventure kali ini
Dr rmh ke bus station naik bmw
Dr bus station masjid tanah - sentral naik bus
Dr sentral - airport naik teksi
Dr airport ke airport naik kapal terbang
Dr airport ke hotel naik bus
Dr hotel ke ferry chain naik bus
Dr ferry ke tanah besar naik ferry
Kat tanah besar ke kelas naik bus



view dlm ferry ke ferry chain

kelas danish dan puff pastry kat tempat kak suzana raman yang datang seramai 5 orang. every class yang saya ajar akan ada pelbagai pengalaman. cth pengunaa oven yang berbeza menghasilkan bentuk yang berbeza. tapi insyallah sedap


apple strudel


egg and chicken gallete


blueberry windmill


chicken foldover



setelah seharian memang penat. tapi seronok jumpa them all.. hujung minngu ini di tempat kak eyda mazlan

ok bai





29 March 2015

pejalanan dengan malindo air

assalamualaikum
di mulakan dengan bismilllah. di akhiri dengan alhamdullilah
1st time naik kapal terbang jenis kipa skat tepi.. dia org panggil AT plane
betul ker.. memula takut .. naik yang besow pun mak takut ni yang kecik.. nak nangis rasanyer nengok kapal terbang.. tapi memikirkan ' aku nak gi kerja.. buat selenge jer lah..

tapi bila dah naik.. out of my expectation. serius enjoying. may be pilot dia perempaun dia bawa very the smooth and  gemalai.. perjalanan dengan cuaca yang terang dan baik. masa sampai di port kelang.. cantik sangat view kat bawah.. kapal keluar masuk.. sbb siang hari so nampak banyak benda


flight information 

kipas dari dalam kapal terbang

akak duduk tepi tingkap.. tepi kipas.. dalam hati kata kalau tertanggal.. kepala aku dulu putus dalam ramai-ramai orang.. itu cakap orang gayat.. actually nothing. sebelah tu mamat.. berborak dari melaka sampai penang.. bukan ngurat tau.. laki orang tu.. just beramah mesra..

perjalanan patut 1 1/2jam sahaja but it take only 1 jam sahaja...

ok nice.. thank you malindo air nice flying with uols.. next trip penang - kl airsia.. kecoootttt

ok bai